Immár hagyományosnak mondható ez a vacsora szenteste. Könnyű elkészíteni és nagyon finom is. Egy XX.századi Kiskegyed konyhájából való.
A recept 4 személyre (mi két felnőtt+2éves gyerek is nagyjából megesszük): 80 dkg pulykamell 2 dl száraz fehérbor 20 dkg gyöngyhagyma (már csináltam frissből és ecetesből is) 40 dkg kelbimbó vaj, olaj só, borsikafű, köménymag, 2 gerezd fokhagyma A pulykahúst tenyérnyi szeletekre vágom (4 szelet), félórára besózom. Három csíkra vágom úgy, hogy a keskenyebbik csücskénél nem vágom el a csíkokat. Az így kapott húsokat hármas fonással befonom és fogpiszkálóval megtűzöm. Felitatom róla a vizet és olajon pár perc alatt minden oldalon megkapatom a külsejüket. Átrakom őket egy tepsibe, aláöntöm az olajat a serpenyőből, jól megszórom borsikafűvel és aláöntök 1dl fehérbort. Fólia alatt 50 percig párolom, majd a fóliát levéve, sűrűn locsolgatva pirosra sütöm. A gyöngyhagymát megtisztítom vagy az ecetes átöblítem, olajon erős lángon megpirítom. A maradék 1 dl fehérborral nyakon öntve fedő alatt puhára párolom. Sóval-borssal fűszerezem. A kelbimbót párolóbetétben megpárolom, a párolóvízbe teatojásban egy teáskanál köménymagot teszek. " ek. vajat megolvasztok egy serpenyőben, pirosra sütöm benne a fokhagymagerezdeket, majd kiveszem őket. A fokhagymás vajon a megfőtt kelbimbókat átmelegítem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.