Egész nagy utánajárást csináltam idén a mézeskalácsnak. Anyutól elkértem az összes eddigi receptjét, szinte mindhez disznózsír kell.... de ő is egyikről azt mondta, túl kemény, a másik viszont annyira puha nyersen, hogy szinte csak háznak való, nem formáknak.
És anyu biztatására, mert ő lelkesen leírta az idei decemberi Praktika magazinban található receptet, én is kipróbáltam azt. Ez a tökéletes recept!!!
Mézeskalács
50 dkg liszt
30 dkg méz
15 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna
0,5 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
1 tojás a kenéshez
Lisztet a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel elvegyítem, aztán a vajjal összemorzsolom. A mézet lábasban felmelegítem. Mikor már kézmeleg, hozzáöntöm a liszthez. Jól összegyúrom, és egy ideig hűvös helyen pihentetem. Akár egy egész éjszakát is maradhat. 4-5 mm vastagra nyújtom, a felvert tojással bekenem és 180 C-os sütőben 10-12 perc alatt megsütöm.
Kép nem készült:)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.