Gasztroduzsu

Szeretek sütni és főzni, lehetőleg röviden és finomat. Na és újabban elkapott a blogláz.

Címkék

Linkblog

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Friss topikok

2009.01.04. 14:32 duzsu

A mindig megrohadó cékla

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de mindig nagy vágyat érzek a cékla termesztésére, illetve termesztetésére. Balázs és a Papa pedig engedelmeskednek ezen kérésemnek. De mikor a hatalmas, göcsörtös gumók ide kerülnek, akkor valahogy elmegy a kedvem az elkészítésüktől és csendben megrohadnak a garázsban...

De most már tudom, hogy mit kell kérni a kertészektől: kicsi gumókat! Vettem a piacon, már kétszer is, csinos kis darabokat és sokkal nagyobb kedvvel főztem ill. sütöttem meg. Mind a két alkalommal nagyon egyszerűen ettük meg, lehet, hogy nem a legegészségesebb a sok olaj miatt, de meglepően finom. Egyszer régen anyu egyik Kiskegyed Konyhájában olvastam.

A kisebb darab céklákat nyersen meghámozom és tökgyalun vékonyra szelem, majd forró olajban megsütöm. Jól át kell sütni, különben félig nyers, puha marad, de ha átsül rendesen, teljesen chips-szerű és isteni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség köret


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroduzska.blog.hu/api/trackback/id/tr79856921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása